Дослідження з генетичної інженерії в установах НАН України - Гродзинський, Д.; Дембновецький, О.; Левчук, О.; Рудий, Р. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Проаналізовано дослідження в галузі генетичної інженерії та її молекулярно біологічного підґрунтя, об’єднані двома програмами НАН України, в яких фундаментальні розробки органічно поєднані з потребами
практичних завдань. Особлива увага приділяється дослідженням структурно функціональної організації геномів у зв’язку з розробкою методів генної діагностики
спадкових захворювань і ранніх стадій канцерогенезу у
людини. Окреслено коло науково технічних й організаційних проблем, які гальмують розвиток нових напрямів біотехнології в Україні. The authors analyze research works in the field of genetic
engineering and its molecular biological fundamentals
consolidated by two programs of Ukrainian NAS where fundamental developments are combined with practical application tasks. The attention is focused on structural and
functional genome organization research on the grounds of
development of human hereditary diseases genetic diagnostics methods. A number of research and development problems as well as organizational problems that hamper new
biotechnology trend development is described.