Європа на порозі нової Рамкової програми наукових досліджень (2007–2013 рр.) - Гороховатська, М.; Левіна, Д.; Патрах, Т.; Смертенко, П.; Чернишев, Л. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
З огляду на важливість участі в міжнародному співробітництві у cтатті розкрито основний зміст нової 7-ї
Рамкової програми Європейського Співтовариства з
досліджень, технологічного розвитку та демонстраційної діяльності на 2007–2013 роки (РП 7). Автори обговорюють можливості і переваги, які надає участь у ній українських науковців. Considering the importance of participation in the international cooperation the article reveals the main topic of
the new, the seventh, Frame Program of the European Union on research, technical development and demonstration
activity during 2007—2013 (FP 7). The authors discuss
an opportunity and advantages of Ukrainian scientist
participation this program.