Мониторинг качества воды в локальных водоочистных установках - Петренко, Н.Ф.; Винницкая, Е.Л.; Лагода, О.В.; Андрейцова, Н.И.; Дмитриева, Т.Н. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
У роботі представлені результати порівняльної ефективності очищення води централізованого господарсько-питного водопостачання м. Одеси в 8 пунктах експлуатації ВОУ за період 2004 р. - перший квартал 2005 р.
Показано, що вживання ВОУ колективного користування, технологія очищення яких включає механічну фільтрацію, адсорбцію на АУ, ін., для додаткового очищення води централізованого господарсько-питного водопостачання дозволяє видаляти з неї залишковий хлор, хлорфеноли і ін. хлорорганічні сполуки (зниження значення
ПО), катіони заліза; одержувати питну воду із сприятливими органолептичними властивостями. In the work they present the results of comparative study of the efficiency of water treating of the centralized economic - drinking water supply of Odessa in 8 points ВОУ operation in 2004 - the first quarter 2005. Application of ВОУ for common use which technology of clearing includes a mechanical filtration, adsorption on АУ, etc. for additional water treating of the centralized economic - drinking water supply allows. To delete from it residual chlorine, chlorphenoles, and other chlororganic substances (decrease of ПО value), iron cations. To receive potable water with favorable organoleptic properties.