Актуальные методологические подходы к комплексной оценке психофизиологического профессионального отбора работников железнодорожного транспорта - Кулкыбаев, Г.А.; Исмаилова, А.А.; Шайсултанов, К.Ш. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Розглянуті загальні питання гігієни праці на залізничному транспорті на прикладі Казахстану, проаналізовані шкідливі чинники, що впливають на працівників цієї галузі, показаний їх зв'язок з професійною захворюваністю, дані рекомендації по поліпшенню умов праці залізничників.
Найбільш детально розглянуті питання психофізіологічного професійного відбору працівників залізничного транспорту і адаптації.
Сформульовані основні напрями наукових досліджень в області медицини праці на залізничному транспорті. The general questions of labour hygiene on a railway transportation are considered upon the example of Kazakhstan; the harmful factors influencing workers of this branch are analyzed, their connection with occupational diseases is shown, recommendations on improvement of working conditions of railwaymen are given. The questions of psychophysiological medical examination of the professional group under study and their adaptation are considered in detail. The basic directions of researches in the field of medicine of labour on railway transportation are formulated.