Эколого-гигиенические аспекты обоснования формирования здоровья и принципы оптимизации его охраны в жилищах для работников транспорта пожилого возраста - Цуркан, В.Г.; Шолух, Н.В.; Цуркан, О.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Особливості праці на транспорті провокують перевантаження систем регулювання і ініціюють розвиток захворювань. Виникає загроза втрати значної кількості кваліфікованих працівників у віці можливої найвищої працездатності. Звернуто увагу на доцільність створення необхідних умов проживання. Подані пропозиції для основних напрямків державної політики в цій області. Specific peculiarities of work at the railway transport provoke of overstrain of regulation systems and initiate the diseases development. The threat appears of the
significant losses qualified personal in the age of the possible highest of capacity for work. The attention is attracted to the expediency of providing necessary
conditions in dwelling. Proposals for the main directions of the state policy in this sphere were given.