Эпителиальные клетки как мишень воздействия малых доз кадмия и ртути - Шафран, Л.М.; Большой, Д.В.; Потапов, Є.А.; Третьякова, Е.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Авторами показано, що переживаючі in vitro сегменти тонкой кишки білих щурів є зручною моделлю для вивчення особливостей метаболічних, структурних та функціональних змін в епітелії під дією ксенобіотиків, а індукція апоптозу та показники біохімічних порушень, що відбуваються при цьому, можуть служити інформативними біомаркерами для оцінки ступеня змін, що відбуваються. It was shown that outlived in vitro segments of small intestine of white rats are handly model for study of metabolic, structure and functional features of changes
in epithelium under the influence of xenobiotics. induction of apoptosis and biochemical changes are might be informative biomarkers for evaluation of abnormality range in epithelial cells.