Влияние размеров образцов одинаковой массы на дымообразующую способность материалов - Тарханов, Д.А.; Анохин, Г.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Проблема визначення димоутворюючої здатності речовин і матеріалів залишається на сьогоднішній день невивченої і вимагає глибоких комплексних досліджень. Поверхневий коефіцієнт, можливо надалі необхідно буде визначати по методу стандарту. Проте це затверджувати можна буде тільки після проведення комплексу випробувань і досліджень в цьому напрямі. The problem of substances and materials smoke formation ability determination remains unstudied and requires deep complex researches. Possibly, in the future they should determine superficial coefficient on the method of standard. However one will be able to assert it only after conducting of a complex of tests and researches conducted in this direction.