Перспективы применения эмиссионного спектрального анализа и метода квазилинейчатых спектров в гигиенической оценке загрязняющих компонентов и объектов окружающей среды (материалы информационно-аналитических исследований) - Кузнецов, А.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Вивчена можливість застосування фізичних методів контролю для гігієнічної оцінки вмісту шкідливих речовин в суднових стічних і поверхневих водах. Визначення мікроелементів здійснювали методами рентгенофлюо ресцентного та емісійного спектрального аналізів. The opportunity of application of a physical quality monitoring for a hygienic assessment {evaluation} of the content of harmful materials in ship waste and superficial waters is investigated. Determination of trace substances carried out methods roentgen fluorescent and emissive spectral analysises.