Булева оптимизация алгоритмов решения систем линейных диофантовых уравнений - Лопатина, М.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
В данній роботі розглядаються методи оптимізації деяких алгоритмів розв`язання систем лінейних діофантових рівнянь за
допомогою булевих перетворень. Наведені оптимізації використовуються при реалізації алгоритмів на програмній мові та
зменшують у загальному випадку час роботи алгоритму на порядок порівняно з іншими реалізаціями. The given work presents methods of optimization of the algorithms for resolving the systems of linear Diophantine equations via
boolean operations. These optimizations are applied through implementation of these algorithms into program code and reduce average time
of algorithms’ work in 10 times comparing to the existing implementations of these algorithms.