Проблемы безопасности и выживаемости моряков при авариях в море - Белобров, Е.П.; Гержод, Ю.В.; Щипцов, А.А.; Шафран, Л.М.; Репетей, В.Д. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Представлені матеріали розслідування причин аварії і затоплення т/х «Ванеса» у Азовському морі, що призвела до загибелі 7 членів екіпажу. Проведено аналіз умов плавання, гідрометеорологічних чинників у районі затоплення судна. Надані критичні зауваження щодо складу, якості суднових індивідуальних та колективних рятувальних і захисних засобів. Розроблені відповідні рекомендації щодо забезпечення виживання людей під час аварійних ситуацій в морі, оптимізації рятувальних за собів і організації системи рятування. Materials of investigation the reasons of accident and flooding of m/s “Vanessa” in Azov sea are submitted. 7 crew members have died. The analysis of navigation conditions, hydrometeorological factors in flooding are carried out. Critical remarks on structure, quality of ship individual and collective saving and protective means are made. Corresponding recommendations on people survival at emergencies on board are given.