Применение бактериофагов, как концепция лечебного и профилактического направления в медицине - Карабелеш, Е.Е.; Ткаченко, С.А.; Панкратов, С.М.; Демедюк, О.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Використання препаратів бактеріофагів для лікування інфекційних захворювань є ефективним самостійним видом лікування або може використовуватися в комбінації з антибактеріальною хіміотерапією. Фаготерапія стимулює фактори специфічного и неспецифічного імунітету, не має протипоказань и побічних ефектів, відповідає сучасній концепції профілактичного направлення в медицині та може бути використане в лікувальних методиках в умовах клініки. The use of bacteriophages preparations for the treatment of infectious diseases is an effective separate form of treatment or can be used in combination with antibacterial chemotherapy. Phagotherapy stimulates the factors of specific and nonspecific immunity, has no contraindications and side effects, satisfies the modern conception of preventive direction in medicine and can be used in therapeutic techniques in clinical environment.