Медико-профилактические вопросы преждевременной смертности на железнодорожном транспорте - Кудрин, В.А.; Краевой, С.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Дослідження ПС проведено на основі оцінки випадків смерті 620 водіїв локомотивів, померлих в період активного працездатного віку, а також серед працюючих пенсіонерів в 134 локомотивних депо 12 російських залізниць за період 1999-2001 рр. Розглянута статистика причин передчасної смертності. Зроблений висновок, що істотним резервом збереження трудового потенціалу залізничної галузі і медичного забезпечення безпеки руху потягів є поліпшення організації лікувально профілактичної допомоги, вдосконалення лікарської експертизи професійної придатності і підвищення ефективності передрейсових медичних оглядів працівників локо мотивних бригад. The researches of premature death rate is carried out on the basis of the cases estimation of 620 locomotive drivers death which died during active able bodied age.
Analysis among working pensioners to 134 locomotive depots of 12 Russian railways for the period of 1999 2001 also was made. The statistics of the premature death rate reasons is considered. The conclusion is made, that an essential reserve of labour potential preservation of railway branch and a medical safety of the trains movement is improvement of the organization of the treatment and prophylactic help, perfection of medical examination of professional suitability and increase of pretrip medical surveys efficiency of the locomotive brigades workers.