Декларативный подход к описанию трансформации данных с разрешением конфликтов обновления - Стадник, Ю.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
У статті запропоновано використання алетичної модальної логіки на базі семантики можливих „світів” Кріпке для
моделювання динаміки лісових пожеж. Описано геометричну структуру зони пожежі у вигляді сукупності плоских і тривимірних
просторових об’єктів різних сортів. Наведено підхід до опису динаміки предметної області за допомогою алетичної модальної
логіки. Using of aletic modal logic on the base of semantic of possible “worlds” Kripke for forest fires dynamic modeling is offered. Geometric
structure of fire zone as a set of flat and three-dimensional spatial objects is described. The approach to describing of domain area with the
help of aletic modal logic is given.