Состояние физиологических функций организма моряков в предрейсовом периоде - Евстафьев, В.Н.; Шеин, С.В.; Зайцева, В.А.; Никитин, Ю.А.; Скиба, А.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Проведено обстеження функціонального стану організму моряків основних професійних груп після відпустки, перед вихідом у рейс. По ряду показників діяльності серцево-судинної та дихальної систем було виявлено, що вони не повністю відповідають нормативним рівням. Получені результати свідчать про неповноцінном відпочинку (як по терміну, так і за його якістю) у межрійсовому періоді. The investigation of the organism functional state of sea folk is made in main professional groups after vacation, immediately before an output in a trip. It is
discovered on the some indicators of the cardiovascular and respiratory systems indicators that they fall short of normative value. The received results show to inferior
rest (both on terms and on quality) in an intertrip period.