Физиолого-гигиеническая оценка характера труда рабочих локомотивных депо - Садвакасов, Н.О. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Виконання трудових операцій робочими депо супроводжується впливом шкідливих фізичних і хімічних факторів. Праця робочих, зайнятих в основних цехах і допоміжних ділянках локомотивних депо залежно від виду виконання технологічних операцій відповідав класу «середньої важкості», а в окремих випадках класу «важкий». Так, трудова діяльність
механіків, токарів, мотористів і заливщиків по ступеню важкості відповідає класу 3.2., а праця апаратників, акумуляторщиків і просочувальників класу 3.1. Дія шкідливих і небезпечних виробничих факторів на стан здоров’я робочих депо вимагає розробки профілактичних заходів по оздоровленню трудової діяльності працівників залізничного транспорту.