Особенности функционирования почек в полиурическую фазу нефротоксической острой почечной недостаточности - Бадьин, И.Ю.; Гоженко, А.И.; Пономаренко, А.Н.; Жуков, В.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Встановлено, що на 5 й тиждень після підшкірного введення щурам HgCl2 в дозі 0,1 мг/100 г маси тіла в поліурічний період гострої ниркової недостатности реакція нирок на воднє та солевє навантаження не має суттевих змін та проходить їз зростанням ниркової продукції нитритів та нитратів. They have established that on the 5th day after subcutaneous introduction of HgCl2 to rats in dose of 0,1 mg/100 g of body mass in polyuric period of acute renal
insufficiency renal reaction to aqueous and salt load has no significant differences and takes place with enlargement of renal production of nitrites and nitrates.