Сравнительный анализ токсичности основных групп aнтипиренов (обзор литературы) - Леонова, Д.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Проведено аналіз літератури останніх років щодо основних вогнезахисних властивостей, токсичності та напрямкам застосування антипіренів. Розглянуті механізми дії, різні класифікації, надана характеристика основним классам речовин. Поставлено питання про необхідність доопрацювання існуючої системи гігієнічної регламентації з урахуванням поведінки антипіренів у складі полімерних композицій і покриття, їх впливу на токсичність продуктів горіння. The analysis of the literature of last years on the basic fireproof properties, toxicity and scopes of flame retardants is carried out. Mechanisms of the action, existing classifications are considered, the characteristic of the basic classes products is given. The question on necessity of completion of existing system of a hygienic regulation is put in view of behaviour in structure of polymers and coverings, their influence on toxicity of products of burning.