Состояние и роль функционального почечного резерва в компенсации нефротоксических эффектов ифосфамида - Трусова, М.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Результати проведених досліджень підтвердили наявність нефротоксичного впливу тривалого введення іфосфаміду, що узгоджується з даними літератури. В той же час глутаргин володіє нефропротекторними властивостями, сприяє нормалізації діяльності нирок тваринних, що отримували іфосфамід, і надає виражений дезинтоксикаційний ефект. Results of the researches carried out have confirmed the presence of nephrotoxic influences of long introduction of iphosphamide, that coordinates to the data of the literature. At the same time glutargyn possesses nephroprotective properties, promotes normalization of activity of kidneys of the animals receiving iphosphamide, and renders expressed desintoxication effect.