Митні режими як інструмент упровадження митної політики - Осадча, Н.В. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Метою статті є аналіз відповідності існуючих митних режимів міжнародним вимогам, можливості їх практичного застосування в сучасних умовах господарювання, а також дослідження змін у законодавстві відносно регулювання зовнішньоекономічної діяльності та аналіз активності використання митних режимів. Ключові слова: митний режим, імпорт, експорт, бартер, транзит, тимчасове ввезення (вивезення), склад, реімпорт, реекспорт, спеціальна митна зона. Целью статьи является анализ соответствия существующих таможенных режимов международным требованиям, возможности их практического приложения в современных условиях ведения хозяйства. Исследование изменений в законодательстве относительно регуляции внешнеэкономической деятельности и анализ активности использования таможенных режимов. Ключевые слова: таможенный режим, импорт, экспорт, бартер, транзит, временный ввоз (вывоз), состав, реимпорт, реэкспорт, специальная таможенная зона. The purpose of the article is an analysis of conforming to of the existent custom modes the international requirements, possibilities of their practical application in the modern terms of menage. Research of changes in a legislation in relation to adjusting of foreign economic activity and analysis of activity of the use of the custom modes. Key words: custom regime, import, export, exchange, transit, temporary importation (exportation), components, re-import, re-export, special custom zone.