Стан малого підприємництва та регуляторного середовища в Україні - Адамов, Б.І.; Ляшенко, В.І.; Сорокін, Б.А.; Толмачова, Г.Ф. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Щорічно збільшується кількість суб’єктів і малого (враховуючи малі підприємства, фізичних осіб — підприємців, фермерські (сільські) господарства), і середнього бізнесу в Україні. Така тенденція спостерігається у всіх регіонах країни. Малий і середній бізнес забезпечує роботою 61% працездатного населення. Саме малі і середні підприємства надають можливість працевлаштування соціально незахищеним і менш адаптованим верствам населення. Метою статті є розробка пропозицій щодо удосконалення деяких аспектів регуляторної політики. Ключові слова: мале підприємство, регуляторна сфера, сприятливість умов для підприємства. Ежегодно увеличивается количество субъектов как малого (учитывая малые предприятия, физических лиц — предпринимателей, фермерские (сельские) хозяйства), так и среднего бизнеса в Украине. Такая тенденция наблюдается во всех регионах страны. Малый и средний бизнес обеспечивает работой 61% работоспособного населения. Именно малые и средние предприятия предоставляют возможность трудоустройства социально незащищенным и менее адаптированным слоям населения. Целью статьи является разработка предложений относительно усовершенствования некоторых аспектов регуляторной политики. Ключевые слова: малое предприятие, регуляторная сфера, благоприятность условий для предприятия. The amount of subjects of both small (taking into account small enterprises, physical persons — businessmen, farmer (rural) economies) and middle business is annually increased in Ukraine. Such tendency is observed in all of regions of country. Small and middle business provides work 61% capable of working population. Exactly small and middle enterprises give an employment opportunity socially unscreened and to the less adapted layers of population. The purpose of the article is development of suggestions in relation to the improvement of some aspects of regulator policy. Key words: small business enterprise, regulatory sphere, favourable conditions for an enterprise.