Сутність та види екологічної спрямованості розвитку національної економіки - Попова, О.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Підґрунтям забезпечення розвитку є використання природних сил та природних умов, за допомогою яких відбуваються процеси виробництва та споживання. Проте надання чітких рекомендацій щодо визначення вірогідних взаємозв’язків між темпами економічного розвитку національної економіки і зміною стану навколишнього середовища, оцінки рівня впливу стану довкілля на можливості здійснення цього процесу становлять певну методологічну проблему. Метою статті є визначення та уточнення сутності та визначення основних класифікаційних ознак екологічної спрямованості розвитку національної економіки. Ключові слова: екологічна спрямованість, регіональний екологічний розвиток, екологічна безпека. Основой обеспечения развития является использование естественных сил и естественных условий, с помощью которых происходят процессы производства и потребления. Однако предоставления четких рекомендаций относительно определения достоверных взаимосвязей между темпами экономического развития национальной экономики и изменением состояния окружающей среды, оценки уровня влияния состояния окружающей среды на возможности осуществления этого процесса составляют определенную методологическую проблему. Целью статьи является определение и уточнение сущности и определение основных классификационных признаков экологической направленности развития национальной экономики. Ключевые слова: экологическая направленность, региональное экологическое развитие, экологическая безопасность. Basis of providing of development is the use of natural forces and natural terms which processes of production and consumption are by. However grants of clear recommendations in relation to determination of reliable intercommunications between the rates of economic development of national economy and change of the state of environment, the estimations of level of influence of the state of environment on possibility of realization of this process make a certain methodological problem. The purpose of the article is determination and clarification of essence and determination of basic classification signs of ecological orientation of development of national economy. Key words: ecological dimension, regional ecological development, ecological safety.