Концептуальний підхід до рівнів формування економічної дестабілізації та класифікації її чинників - Ісаєва, О.В. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Зміни у світовій економіці призвели до нестабільності, надзвичайно загострилася конкуренція на світових ринках, зросла загроза нормальному функціонуванню підприємств. Стаття присвячена висвітленню теоретичних основ і методологічних підходів до побудови класифікації дестабілізуючих факторів, що впливають на функціонування виробничо-економічних систем (ВЕС), а також рівнів формування цих факторів залежно від ступеня їх прояву. Ключові слова: криза, дестабілізація, виклик, небезпека, загроза, ризик. Изменения в мировой экономике привели к нестабильности, чрезвычайно заострилась конкуренция на мировых рынках, выросла угроза нормальному функционированию предприятий. Статья посвящена освещению теоретических основ и методологических подходов к построению классификации дестабилизировавших факторов, которые влияют на функционирование производственно-экономических систем, а также уровней формирования этих факторов в зависимости от степени их проявления. Ключевые слова: кризис, дестабилизация, вызов, опасность, угроза, риск. Changes in a world economy resulted in instability, a competition was extraordinarily sharpened on world markets, a threat the normal functioning of enterprises grew. The article is devoted illumination of theoretical bases and methodological going near the construction of classification of destabilizing factors which influence on functioning of the productional economic systems, and also levels of forming of these factors, depending on the degree of their display. Key words: crisis, destabilization, challenge, unsafety, threat, risk.