Оцінка якості українських фондових індексів - Ляшенко, С.В. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Сфера застосування фондових індексів постійно розширюється. Високої актуальності набуває проблема аналізу взаємозалежності фондових індексів. Індекси ринків, що розвиваються, як, наприклад, українські, дуже чуттєві до змін у світових індексах, тому необхідно виявляти ступінь цієї залежності, чому й присвячена ця робота. Ключові слова: фондові індекси, реконструкція індексу, криза. Сфера применения фондовых индексов постоянно расширяется. Высокую актуальность приобретает проблема анализа взаимозависимости фондовых индексов. Индексы рынков, которые развиваются, как, например, украинские, очень чувствительны к изменениям в мировых индексах, потому необходимо обнаруживать степень этой зависимости, чему и посвящена эта статья. Ключевые слова: фондовые индексы, реконструкция индекса, кризис. A purview fund indexes broadens constantly. High actuality is acquired by the problem of analysis of interdependence of fund indexes. Indexes of markets which develop, as, for example, Ukrainian, very sensible to the changes in world indexes, that is why it is necessary to find out the degree of this dependence, to what and this article is devoted. Key words: fund index, reconstruction of index, crisis.