Нормативно-правові основи реформування пенсійної системи - Ремига, С.П. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Подана оцінка нормативно-правової бази пенсійної системи України, функціонування пенсійної реформи України. Зроблено аналіз розвитку нормативно-правових основ пенсійної реформи. З’ясовані проблеми пенсійної реформи. Визначені напрямки розвитку третього рівня пенсійної системи — недержавного пенсійного забезпечення. Ключові слова: пенсійна система, стратегія реформування, законодавча база. Сделана оценка нормативно правовой базы пенсионной системы Украины. Дана оценка функционирования пенсионной реформы Украины. Сделан анализ развития нормативно правовых основ пенсионной реформы. Выяснены проблемы пенсионной реформы. Определены направления развития третьего уровня пенсионной системы — негосударственного пенсионного обеспечения. Ключевые слова: пенсионная система, стратегия реформирования, законодательная база. An estimation is done normatively legal base of the pension system of Ukraine. The estimation of functioning of pension reform of Ukraine is given. The analysis of development normatively of legal frameworks of pension reform is done. The problems of pension reform are found out. Directions of development of the third level of the pension system are certain — non-state pension providing. Key words: pension system, reforming strategy, legislative ground.