Гигиеническая оценка микробного загрязнения и обеззараживания сточных шахтных вод Донецкой области - Мухин, В.В.; Бакун, Г.В.; Амирбеков, А.Д. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Робота присвячена вивченню мікробіологічного складу стічної шахтної води на прикладі ліквідованих та діючих вугільних шахт Донецької області. В рамках роботи проведена гігієнічна оцінка мікробного забруднення шахтної води в початковий період ліквідації шахти, а також після стабілізації її складу (через 5 років після припинення видобутку вугілля) та передачі на діюче вугільне підприємство. Оцінка ефективності знезаражування стічної шахтної води проведена на базі технологічної схеми, що передбачає хлорування. Показана можливість використання шахтної води як додаткового джерела водопостачання. The work deals with the study of microbiological content of sewage at the example of liquidated and operated coal mines of Donetsk region. In the frame of this it has been carried out the hygienic estimation of microbic pollution of mine water at the initial period of mine liquidation and also after stabilization of its content (in
5 years after the stopping of coal output) and its transmission at the operated coal mine. An estimation of sewage disinfection efficiency has been carried out on the base of technological scheme including chlorination. Possibilities of mine water use as additional source of water supply has been shown.