Тригалогенметани, як побічний продукт хлорування питної води, та їх вплив на формування онкологічної патології серед населення Кривбасу - Лисий, А.Ю.; Риженко, С.А.; Капшук, В.Г.; Грузін, І.І.; Яковець, Н.Ф.; Погорєлова, Л.О.; Гопкало, М.С.; Корсун, В.І.; Москаленко, Т.І.; Сторожук, І.М.; Костенко, В.В.; Распопова, Л.П.; et al. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
В работе обоснована возможность влияния на частоту злокачественных новообразований тригалогенметанов хлорорганических соединений, образующихся на водоочистных сооружениях при обеззараживании воды препаратами хлора. Пред-ставлен анализ онкологической заболеваемости населения крупного индустриального центра Кривбасса. In this article the opportunity of influence on the trihalomethanes – chlororganic compounds at the water pipe line stations during process disinfecting of water by chlorine containing preparations is substantiated frequency malignant tumors. The analysis of oncological morbidity for the population of large industrial center the Krivbass is presented.