Качество водопроводной воды и ее доочистка в установках коллективного пользования - Бадюк, Н.С.; Лебедева, Т.Л.; Жуков, В.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
В умовах значного віддалення станцій підготовки водопровідної води від користувачів можливе погіршення її якості з за незадовільного стану водорозподіляючих мереж. Установки доочищення води колективного користування дозволяють забезпечити користувачів водою гарантованої і стабільної якості. Установки можуть бути використовані для
забезпечення питною водою населення в районах природних і техногенних катастроф. Для використання в районах екологічних небезпек потрібна розробка мобільних установок, які дозволять забезпечити населення питною водою, не залежно від рівня забруднення початкової води. Under the conditions of the station for water preparation significant removal from the users worsening of its quality because of poor state of water dispense nets is
possible. Settings for water afterpurification of collective using allow to supply the users with water of guaranteed and stable quality. Settings for water afterpurification of collective using may be also used for population in the foci of technogenic and natural disaster supply with drinking water. For the use in the foci of ecological emergencies they should work out mobile settings which could ensure population with drinking water never mind what was the contamination level of initial water.