Проблемные вопросы обеспечения судов дальнего плавания доброкачественной водой - Войтенко, А.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
В роботі надані дані багаторічних досліджень якості води, що зберігається на борту судна у тривалих рейсах. Показана зв’язок якості води з рівнем шлунково кишкової захворюваності у моряків. Розроблені й широко впроваджені на суднах морського флоту профілактичні заходи, які сприяють зберіганню якості води у продовж тривалих рейсів. In the work presented they discuss data of man researches of water quality, kept on board the ships. Relationship between water quality and level of gastrointestinal pathology in seafarers is shown. Prophylactic measures favouring water preservation for a long time have been worked out and installed on board the ships.