Медицинские и профессиональные аспекты заболеваемости работников здравоохранения - Кудрин, В.А.; Краевой, С.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Проведено комплексне соціально-гігієнічне дослідження стану здоров’я медпрацівників (лікарів і середнього медичного персоналу) амбулаторно поліклінічних і стаціонарних установ охорони здоров’я на залізничному транспорті. Вивчений контингент медичного персоналу на 93,9% складається з жінок, щорічний коефіцієнт змінюваності кадрів складає в середньому 12 15%, і його величина свідчить про достатньо стабільний кадровий склад лікувально профілактичних установ. Одержані дані визначають необхідність проведення цілеспрямованої динамічної лікувально профілактичної роботи серед медпрацівників і оптимізації виробничо професійних чинників на основі гігієнічної атестації робочих місцьв установах охорони здоров’я. Complex social hygienic research of a state of medical services health workers (doctors and the average medical personnel) out patient polyclinic and stationary establishments of public health services on a railway transport is made. The investigated contingent of the medical personnel on 93,9 % consist of women, the
annual factor of removability of the staff averages 12 15 %, and its size testifies to stable enough personnel structure of treatment and prophylactic establishments.
The received data define necessity of carrying out of purposeful dynamic treatment and prophylactic work among медработников and optimization of industrial professional factors on the basis of hygienic certification of workplaces in establishments of public health services.