Приоритеты психофизиологических исследований в медицине труда на транспорте - Панов, Б.В.; Пономаренко, А.Н.; Гоженко, А.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Медицина труда інтеграційна область профілактичної і лікувальної медицини, в котрій істотна роль відводиться психофізіології тих, що працюють в шкідливих і небезпечних умовах праці. У статті дана коротка інформація про нормативне забезпечення психофізіологічних досліджень, що діє в даний час. Відмічена негативна роль чинників виробництва в транспортній галузі на здоров’ї працюючих контингентів. Показано значення психофізіологічної експертизи на етапі профвідбору в профілактиці виробничого травматизму, професійній і професійно обумовленій захворюваності у контингентів, що працюють в транспортній галузі. Визначені необхідні пріоритети психофізіологічних досліджень у тих, що працюють на транспорті. Medicine of labour is an integrative area of prophylactic and treating medicine, in which a substantial role is taken of psycho-physiology workings in the harmful and dangerous terms of labour. In the article short information is given about the operating presently normative documents providing of psychophysiological researches. The negative role of occupational factors in a transport industry of on a health of workings contingents is marked. The value of psychophysiological examination is shown on the stage of profes sional selection in the prophylaxis of traumas, occupational and work related morbidity at contingents, workings in a transport industry. Necessary priorities of psychophysiological researches are certain at workings on a transport.