Зрівняльний аналіз моніторингу особистої та соціальної цінності здоров‘я на прикладі студентської аудіторії (через покоління, 2002-2007 рр.) - Копа, В.М.; Кананихіна, О.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Розглянутий та проаналізований стан відношення до здоров’я та здорового способу життя студентів Одеської національної академії харчових технологій протягом 2002 2007 років. Цінність цього аналізу полягає в зрівнянні відповідей одного та наступного покоління студентів. За результатами аналізу відношення до свого здоров’я взагалі погіршилося. Зменшився відсоток студентів які бажають займатися фізичними вправами, відвідувати спортивні секції, займатися на кафедрі більш ніж один раз на тиждень. А також, зменшився відсоток студентів, які вважають стан свого здоров’я гарним і свій спосіб життя цілком здоровим. Сприйняття здорового способу життя, як протидію шкідливим звичкам визначала також менша частка студентів, в зрівнянні з 2002 роком. Хоча зменшився відсоток студентів, які палять і вживають алкогольні напої, частка студентів, які роблять це з пристрастю зросла. Додатково зазначимо, що сприйняття особистої цінності здоров’я не визначено сучасними респондентами, взагалі. The attitude to the health and the healthy way of life of the students ONAFT is analyzed from 2002 to 2007 years. The value of this analysis is the comparison of the
answers of the different student’s generations. According to the results of the analysis the attitude to the health got worse. The per cent of the students who wants to go in for sport, to visit the sport sections more than once a week lessened. Also the per cent of students who suppose the state of own health good and own way of life
whole health diminished. Less students think the health way of life is the opposition of the harmful habits comparatively with 2002 years. Although the per cent of the
smoking students and alcoholics reduce, but the number of students who do it with the ardent increased. All respondents don’t perceive person value of the health.