Актуальные вопросы организации медицинского обеспечения труда работников железнодорожного транспорта на Украине - Зарицкая, Л.П.; Панов, Б.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2009)
При розробці бази нормативних і методичних документів, що регламентують медичне забезпечення діяльності що працюють в професіях і посадах, що по в’язаних з рухом поїздів і підлягають обов’язковому попередньому і періодичним медичним оглядам проведений аналіз нормативної бази України, що діє. Визначені основні напрями по попередженню розвитку професійних захворювань і прийняття своєчасних управлінських рішень. Перехід на ратифікацію Конвенції МОТ. The analysis of working normative base of Ukraine on preliminary and periodic medical surveys of railway transportation workers is carried out. The basic directions under the prevention of occupational diseases development and duly administrative decisions acceptance are determined. The opportunity of ratification of the ILO Convention is considered.