Гигиеническая характеристика вредных факторов производственной среды на железнодорожных объектах морских паромных комплексов - Евстафьев, В.Н.; Лисобей, В.А.; Скиба, А.В.; Кремнева, Е.С.; Шеин, С.В.; Зайцева, В.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2009)
Надані матеріали по організації і специфічних умовах праці основного контингенту робітників залізничного транспорту, у процесі проведення виробничих операцій. Надані показники санітарно-гігієничних умов праці, організаційних питань. На підставі аналізу санітарно-гігієнічних характеристик, організаційних питань розроблен комплекс заходів спрямованих на зниження негативного впливу факторів виробничого середовища і трудового процесу на функціональний стан організму та здоров’я працюючих у несприятливих умовах праці і це, в першу чергу, відноситься до контингенту осіб старших вікових груп і інвалідів. Presented are the data on work organization and specific occupational conditions of the main working contingent of the railways workers. On the basis of the analysis of sanitary hygienic condition, organization peculiarities, physiological functions assessment and health state of the workers the complex of measures to optimize the occupational conditions, working process organization are developed and fit for work disabled workers.