Определение форм кальция и магния в сыворотке крови и слюне методом ААС и их дигностическое значение в клинике - Андрусишина, И.Н. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2009)
У статті представлено результати досліджень форм кальцію та магнію у сироватці крові та слині людини при різних фізіологічних станах. За допомогою методу атомно абсорбційної спектрофотометрії вивчено рівні загального вмісту кальцію та магнію у біосубстратах та рівні небілкової фракції цих елементів. Показана інформа
тивність визначення форм кальцію та магнію у сироватці крові та слині при різних патологічних станах. The results of studies form calcium and magnesium in human serum blood and saliva in various physiological conditions are presented in the article. Using the method of
atomic absorption spectrophotometry the age and daily fluctuations in the content of Ca2+ and Mg 2+ in the serum blood and saliva have been studied. The levels of non albumin fractions of these elements have been found. The information significance of determination of calcium and magnesium levels in human serum blood and saliva under various pathological conditions is shown.