Проблемы медицинского обслуживания моряков в Украине - Демидова, Т.В.; Панов, Б.В.; Самысько, Д.Б. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2009)
Стаття присвячена деяким проблемам медичного обслуговування моряків в Україні, в тому числі питанням професійних оглядів, які визначають придатність моряка по стану здоров‘я до роботи на суднах. Розглядаються проекти пропозицій до наказу, який готується і який буде регламентувати медичні огляди моряків. The article is devoted some problems of medical service of seafarers in Ukraine, in particular to the questions of professional examinations, determining the fitness of seafarer to be fit for work on ships. The projects of appendixes are examined to the preparing order, to regulating physical examinations of seafarers.