Патофизиологические механизмы хронической судорожной активности в условиях модели пилокарпин-вызванного эпилептического статуса - Вастьянов, Р.С.; Копьёва, Н.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2009)
Наведений огляд даних наукової літератури та аналіз власних експериментальних досліджень, які присвячені вивченню патофізіологічних механізмів розвитку спонтанних судом в умовах пілокарпін індукованого епілептичного статусу. Йдеться про те, що патофізіологічні механізми хронічної судомної активності при її індукції пілокарпіном нагадають такі при розвитку кіндлінг спричиненої хронічної епілептичної активності з одним із ключевих утворень в гіпокампі. Автори висловлюють проте, що подальше дослідження патофізіологічних механізмів пілокарпін індукованих спонтанних судом потребує системного підходу. Розробка системного підходу виявлятиме активацію ендогених захиснихмеханізмів мозку, які мають протисудомну активність. The review of literature data and original experimental investigation results are given dedicated to spontaneous seizures pathophysiological mechanisms investigation in conditions of pilocarpine induced status epilepticus. One could see that pilocarpine provoked seizure activity pathophysiological mechanisms are the same in case of kindling induced epileptiform activity with the hippocampus as the key structure. The forthcoming investigation of pilocarpine induced spontaneous seizure needs systemic
approach that means endogenous brain defensive system activation.