Первая медицинская помощь пострадавшим на морских судах при внезапной остановке кровообращения - Зарицкая, Л.П.; Номикосов, Н.В.; Зарицкая, Л.Л.; Балабан, С.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
Розглядаються питання системного підходу по найбільш ефективних прийомах відновлення серцевої діяльності постраждалим при раптовій зупинці кровообігу на догоспитальному етапі на морських судах. The questions of approach of the systems are examined on the most effective receptions of proceeding in cardiac activity a patient in case of sudden stopping of circulation of blood on maritime courts.