Металлотионеин: биологические функции. 2. Роль металлотионеина в защите от оксидативного стресса - Пыхтеева, Е.Г. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
Проведений аналіз літературних даних за останні 15 років про механізми антіокисандтної активності металлотіонеїна. Критично оцінені результати проведених експериментів. Показано, що металлотіонеїн здатний поглинати активні форми кисню, при цьому окислюючись і частково полімеризуючись з вивільненням цинку. The scientific articles are considered for the last 15 years about the mechanisms of activity of metallotionein on oxidative stress. The results of the conducted experiments are critically appraised. It is rotined that is Metallotionein to be in a position to take in the active forms of oxygen. Metallotionein’s SH group oxidize and he is partly polymerized with freeing of zinc.