Варианты применения стандартного лабораторного оборудования в технологии биотестирования - Дмитриев, А.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
Автор ділиться практичним досвідом розширення можливостей культуральних тест об’єктів на прикладі інфузорії Tetrahimena perifopmis в токсикологічних дослідженнях, санітарно-гігієнічній і екологічній експертизі. Показано, що можна отримати додаткову різносторонню об’єктивну інформацію за допомогою реєстрації реакції тест объекта з використанням широких доступних приладів, які має в своєму розпорядженні практично будь-яка сучасна лабораторія. The author shares practical experience of expansion of possibilities of cultural test objects on an example of infusorian Tetrahimena perifopmis in toxicological researches, sanitary and hygienic and ecological examination. It is shown, that it is possible to receive the additional versatile objective information by means of registration of test object reaction with useing of widely accessible devices which any modern laboratory has practically.