К вопросу о естественных причинах формирования внутриклеточного «депо» хеликобактерной инфекции у больных хроническим гастритом типа B - Шухтина, И.Н.; Гоженко, А.И.; Авраменко, А.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
Було опитано 65 хворих на хронічний гастрит типу В, у яких під час комплексного обстеження було виявлено внутрішньоклітинне «депо» гелікобактерної інфекції у слизовій шлунку. Було з’ясовано, що формування внутрішньоклітинного «депо» природним шляхом відбувалось на тлі тривалого стресу. It was examination 65 patients suffering from chronic gastritis type B who have been found out intracellular «depot» of helicobacterial infection in the stomach mucous membrane. It was cleared up that the formation of intracellular «depot» by natural way took place on the lasting stress background.