Способ оценки интегральной токсичности производственных отходов, основанный на применении водных ракообразных - Дроздова, Е.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
У статті представлені результати експериментів, проведених з метою апробації способу оцінки токсичності виробничих відходів на основі водних ракоподібних Сypridopsis vidua (Ostracoda), розробленого в ДУ «Республіканський науково практичний центр гігієни» для встановлення класу небезпеки відходів виробництва. Включення способу в схему оцінки небезпеки відходів дозволить отримати репрезентативні дані про токсичність відходів для навколишнього середовища і всесторонньо класифікувати відходи. Proposed method of toxicity of industrial wastes determination is based on using of Cypridopsis vidua (Ostracoda, Crustacean) as alternative test model for toxicity assessment. Implementation of this method in scheme of industrial wastes hazard identification allows obtaining representative data about environmental hazard of wastes and to classify wastes.