Регіональний аспект розвитку малих підприємств України - Морщенок, Т.С. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
У статті розглянуто розвиток малих підприємств на регіональному рівні, проаналізовано тенденції, установлено проблемні аспекти та стримуючі чинники розвитку малого підприємництва в Україні, визначено пріоритетні напрями розвитку малого бізнесу в регіонах. Ключові слова: підприємства малого бізнесу, макро-, мікросередовища, спеціалізація. В статье рассмотрено развитие малых предприятий на региональном уровне, проанализированы основные тенденции, установлены проблемные аспекты и факторы, сдерживающие развития малого предпринимательства в Украине, определены приоритетные направления развития малого бизнеса в регионах. Ключевые слова: предприятия малого бизнеса, макро-, микросреды, специализация. In the article development of small enterprises is considered at regional level, basic tendencies are analysed, problem aspects and factors, retentive development of small enterprise in Ukraine, are set, priority directions of development of small business are certain in regions. Key words: small business enterprises, macroenvironment, microenvironment, specialization.