Глобалізаційні процеси на фінансових ринках та оцінка їх впливу шляхом розрахунку VAR індексу Першої фондової торгівельної системи - Ляшенко, С.В. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Високої актуальності набуває проблема аналізу взаємозалежності фондових індексів. Індекси ринків, що розвиваються, як, наприклад, українські, дуже чуттєві до змін у світових індексах, тому необхідно виявляти ступінь цієї залежності, чому й присвячена ця робота. Ключові слова: фондовий ринок, акції, індекси, глобалізація. Высокую актуальность приобретает проблема анализа взаимозависимости фондовых индексов. Индексы рынков, которые развиваются, как, например, украинские, очень чувствительны к изменениям в мировых индексах, потому необходимо обнаруживать степень этой зависимости, чему и посвящена эта работа. Ключевые слова: фондовый рынок, акции, индексы, глобализация. High actuality is acquired by the problem of analysis of interdependence of fund indexes. Indexes of markets which develop, as, for example, Ukrainian, very perceptible to the changes in world indexes, that is why it is necessary to find out the degree of this dependence, why and this work is devoted. Key words: fund market, actions, индекси, globalization.