Світовий досвід митного регулювання експорту зерна - Шевченко, Н.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Установлено особливості митного регулювання зерна різних країн світу, зокрема України. Розглянуто проблеми митного регулювання різних країн та шляхи їх вирішення в цій галузі. Виявлено сучасні тенденції розвитку експорту зерна. Наведені показники експорту в галузі зернових культур. Виявлено причини зміни показників упродовж 2007 — 2008 рр. Ключові слова: митне регулювання, зовнішньоторговельна діяльність, експорт, митний тариф, зерно. Установлены особенности таможенного регулирования зерна разных стран мира, в частности Украины. Рассмотрены проблемы таможенного регулирования разных стран и пути их решения в данной отрасли. Выявлены современные тенденции развития экспорта зерна. Приведены показатели экспорта в отрасли зерновых культур. Выявлены причины изменения показателей на протяжении 2007 — 2008 гг. Ключевые слова: таможенное регулирование, внешнеторговая деятельность, экспорт, таможенный тариф, зерно. The features of the custom adjusting of grain different countries of the world, in particular Ukraine are found out. Problems of the custom adjusting of different countries and ways of their decision in this industry are determined. The actual progress of export grain trends is found out. The indexes of export in industry of grain are resulted..The reasons of change of indexes during 2007 — 2008 are determined. Key words: Custom adjusting, foreign trade activity, export; custom tariff, grain.