Стан та перспективи розвитку правового забезпечення процесів комерціалізації і трансферу технологій малими підприємствами - Ляшенко, В.І.; Толмачова, Г.Ф.; Маглаперідзе, А.С.; Попов, С.Ф. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
У статті запропоновано низку поправок до законодавчих актів України, уведення в дію яких забезпечить сприятливі умови й ефективні можливості для реалізації накопичених у державних університетах і науково-дослідних інститутах заділів інтелектуальної праці — результатів наукових досліджень і технологічних розробок, виконаних за рахунок коштів державного бюджету. Ключові слова: інтелектуальна власність, закон, інновації, технології, інститути. В статье предложен ряд поправок к законодательным актам Украины, введение в действие которых обеспечит благоприятные условия и эффективные возможности для реализации накопленных в государственных университетах и научно-исследовательских институтах заделов интеллектуального труда — результатов научных исследований и технологических разработок, выполненных за счет средств государственного бюджета. Ключевые слова: интеллектуальная собственность, закон, инновации, технологии, институты. In the article the row of amendments is offered to the legislative acts of Ukraine, introduction in an action which will provide favourable terms and effective possibilities for realization of accumulated in state universities and research institutes of reserves of intellectual labour — results of scientific researches and technological developments, executed due to facilities of the state budget. Key words: intellectual property, law, innovations, technologies, institutes.