О кожно-раздражающем и аллергенном действии шахтной воды - Мухин, В.В.; Теплова, Т.Е.; Бакун, Г.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
Робота присвячена вивченню можливої алергенної дії шахтної води, яка проводилася при її підшкірному введенні морським свинкам на повному ад’юванті Фрейнда (ПАФ), що дозволяє виявити приховані алергенні властивості шахтної води (як розчину, що містить різні хімічні сполуки). The work purpose was studying of probable allergenic action of mine water which was spent at hypodermic introduction to porpoises on a full Freund’s adjuvant (FFA) that allows to reveal the latent allergenic properties of such solutions containing various chemical compounds as mine water.