Электромагнитная обстановка на судах при эксплуатации современных средств морской радиоэлектроники и судовых энергетических установок - Никитина, В.Н.; Ляшко, Г.Г.; Нечепоренко, Э.Ю.; Калинина, Н.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
Розглянуті джерела електромагнітних випромінювань на морських суднах та їх вплив на здоров’я моряків. Показано, що розширення міжнародної співпраці в області суднобудування вимагає гармонізації стандартів в області захисту Sources of electromagnetic radiations on sea vessels and their influence on health of seamen are considered. It is shown, that expansion of the international cooperation
in the field of shipbuilding demands harmonisation of crew protection from electromagnetic fields standards.