Изучение возможностей организации горячего питания проводников пассажирских вагонов поездов дальнего следования - Трошина, М.Ю. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
У статті розглядалися особливості умов праці провідників. Проведений аналіз захворюваності даної категорії працівників залежно від особливостей побутової і санітарно гігієнічної обстановки, в якій проходить їх трудова діяльність. Виконані дослідження по організації раціонального здорового харчування провідників і розробці збалансованих по хімічному складу і енергетичній цінності раціонів гарячого харчування. Запропоновано декілька варіантів реалізації харчування для провідників, з урахуванням їх енерговитрат і сучасних гігієнічних вимог. In article features of working conditions of conductors were examined. The analysis of desease of the given category of workers is carried out depending on features household and sanitary hygienic conditions in which there passes their working activity. Researches on the organization of a rational healthy meal of conductors and development balanced on a chemical compound and power value of diets of a hot meal are executed. Some variants of realization of a meal for conductors are offered, in view of them modern hygienic requirements.