Требования санитарно-эпидемиологической безопасности на железнодорожном транспорте в свете реформы технического регулирования - Коровушкина, Н.А.; Коротич, Л.П.; Лексин, А.Г.; Минеева, Н.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
У статті висловлюються санітарно епідеміологічні-вимоги і критерії безпеки і (або) нешкідливості чинників місця існування людини спеціально для технічних регламентів залізничного транспорту. Вимоги сформульовані за наслідками багаторічних досліджень, гармонізовані з міжнародними нормами і відображають специфіку залізничного транспорту. Ведеться підготовка проектів міждержавних технічних регламентів країн ЄЕС, куди також включені вимоги щодо санітарно епідеміологічній безпеки на залізничному транспорті. The article stipulates sanitary and epidemiologic requirements and criteria of safety and (or) innocuity of factors of human habitat specifically in relation with technical regulations in railway transport. The requirements are substantiated based on studies of many years, harmonized with international norms and reflect the specificity of railway transport. The preparation is underway for intergovernmental technical regulations of EAEC countries, which also include requirements on sanitary and epidemiologic safety in railway transport.