Задачи профессиональной реабилитации ВИЧ-инфицированных работников транспорта - Гойдык, В.С.; Гоженко, А.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
Проаналізований вплив умов праці на організм ВІЧ–позітівних працівників транспорту. Показана необхідність розробки нормативно–правовой бази, якою могли б керуватися лікарі професійних медичних комісій при ухваленні рішень по питаннях професійної реабілітації ВІЧ–позітівних осіб. Як альтернативу медичної допомоги на судах можна було б розглядати дистанційну або телемедицину. Необхідно розглянути можливості додаткового навчання роботі з ВІЧ–позітівнимі особами медичних працівників на судах, враховуючи можливий контакт з інфікованою кров’ю. Influence of working conditions to organisms of HIV positive transport workers is analysed. Necessity of working out of standard legal base by which doctors of professional medical boards could be guided at decision making concerning professional rehabilitation of a HIV positive persons is shown. The remote medicine or telemedicine can be considered as alternative of medical aid on vessels. It is necessary to consider possibilities of additional training of medical workers on vessels to work with HIV positive persons, considering probable contact with the infected blood.